Túl izgalmas kocsi út az első ultrahangra

Már kislány korom óta arról álmodoztam, hogy milyen lesz majd anyukának lenni. Sokat babáztam és a húgommal mindig eljátszottuk, hogy én vagyok az anyuka, ő pedig a kisbaba. El sem hiszem, hogy végre tényleg anyuka leszek. Néha még nem tűnik valóságnak. Amikor az első ultrahangos vizsgálaton voltunk a férjemmel, nagyszerű élmény volt. Bár az összes ilyen vizsgálat az. Hallani, ahogy dobog a kis szíve a pocakomban, leírhatatlan érzés volt. Sajnos viszont az utunk az orvoshoz kicsit túl kalandos volt.

Kicsit el voltunk csúszva a nyári gumi átcserélésével és a vizsgálat napjára olyan hideg lett, hogy leesett az első hó. Így az autó eléggé csúszkált az utakon, amitől én persze paranoiás is lettem eléggé. Mondtam is a férjemnek, hogy azonnal keressen egy szervizt, ahol még aznap megcsinálják a dolgot, mert én így nem megyek sehova. Mivel nemrég költöztünk a városba, a szervizbe, ahova addig jártunk nem is mehettünk, mert túl messze volt. Így hát a neten kezdett el keresgélni. Rögtön talált is egy szimpatikus helyet, a Méta autószervizt, ami egy márkafüggetlen szerviz Budapesten, a 19.kerületben. A szolgáltatásaikat elnézve nincs olyan probléma, amivel ne fordulhatnánk hozzájuk. Az autó állapotfelmérésétől, az autóklíma javításon át, a futómű beállítás és javításáig mindenféle szolgáltatást nyújtanak. Minket a gumicsere és gumiszerelés érintett akkor éppen. Persze a férjem úgy gondolta, hogy ha már elviszi az autót szervizbe, akkor nézzék meg azt is, hogy van-e neki más problémája esetleg.

Egyébként a honlap nagyon részletes és informatív. Minden szolgáltatásnál le vannak írva részletesen a fontos tudnivalók, az árak és például, hogy milyen problémák esetén szoktak hozzájuk fordulni. A komplett gumiszerelés magába foglalja a kerék leszerelését a kocsiról, a gumi átcserélését, a szelep cserét, centírozást és a kerék visszaszerelését. A honlap szerint a centírozás, vagyis a kerekek kiegyensúlyozása, nagyon fontos. Ha elmarad, akkor nagyobb sebesség esetén a kerék rázhatja az autót, amit legfőképpen a kormányon lehet érezni. Illetve még a futómű alkatrészeinek a meghibásodását is okozhatja, ami szintén nem hangzik túl jól..

A honlapon azt is irták, hogy van lehetőség időpont foglalásra. Ami nagyon jó, hiszen a gumicsere vagy gumiszerelés esetében az autósok le szokták rohanni a szervizeket. Ahogy olvastam, általában március-április és október-november az az időszak, amikor mindenki úgy dönt, hogy itt az ideje. Na, mint ahogy azt említettem, mi egy kicsit elcsúsztunk ezzel és decemberben realizáltuk, hogy most már muszáj lesz szervizbe menni. Az időpont foglalásnak köszönhetően nem kellett órákon át várakozni és sorban állni – bár a legtöbben már túl voltak a gumicserén addigra. De mindegy.

A gumiszerelés árak fel voltak tüntetve a honlapon, így szerencsére azt is előre tudtuk, hogy mennyibe fog kerülni. Maga a folyamat pedig pikk-pakk meg volt, bár ezt a férjem már egyedül intézte. Én addig otthon nézegettem az ultrahangos felvételeket. Sosem lehet megunni.